Ügyviteli szolgáltatások
 
Ha érdekli önt valami bátran írjon!
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Nemzeti Üdülési Csekk

Tudnivalók az üdülési csekkről

Az üdülési csekkek felhasználása
 
Az üdülési csekk Felhasználója (továbbiakban Tulajdonosa), a nevére szóló üdülési csekkeket, a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft-vel (továbbiakban: NÜSZ) szerződéses viszonyban álló, elfogadóhelyeken használhatja fel fizetési eszközként. Az üdülési csekk más személyre át nem ruházható, annak felhasználására kizárólag annak tulajdonosa jogosult, de a 2. pontban felsorolt szolgáltatások bármelyikét a tulajdonossal közösen igénybevevő személyek költségei is fizethetők vele.
 
Az üdülési csekk érvényessége
 
Az üdülési csekkek felhasználására az üdülési csekken feltüntetett érvényességi időn belül van lehetőség. A lejárt üdülési csekk fizetőeszközként nem fogadható el, cseréjére, vagy a névérték pénzben történő megtérítésére nincs lehetőség.
 
Az üdülési csekkel fizethető szolgáltatások és igénybevételüknek feltételei
 
1. Szállás és hozzá kapcsolódó egyéb szolgáltatások igénybevételére
Az üdülési csekk a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány háttérintézményével szerződésben lévő több mint 3000 szolgáltatónál használható fel. Már egy éjszakai szállásszolgáltatás igénybevétele esetén az elfogadóhely által nyújtott egyéb szolgáltatások (gyógykezelés, sport, kulturális programok stb.) díja is kifizethető.
 
2. Étkezésre
A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány háttérintézményével szerződésben lévő szállásszolgáltatónál használható fel, önálló szolgáltatásként is.
 
3. Utazási szolgáltatásokra
Teljes körű utazási szolgáltatások Magyarország legkedveltebb üdülőterületeire a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány háttérintézményével szerződésben lévő több mint 300 utazási irodánál.
 
4. Vonatutakra
A MÁV Rt. és GYSEV Rt. járataira a vasúti menetjegyek megvásárolhatóak üdülési csekkel a megjelölt települések vasútállomásán működő jegypénztárakban és vasúti menetjegyirodákban.
 
5. Buszutakra
A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány háttérintézményével szerződésben lévő VOLÁN társaságoknál üdülési csekkel megvásárolhatók a menetjegyek mind a saját üzemeltetésű elővételi menetjegypénztárakban, mind pedig a menetrendszerinti távolsági és helyközi járatok buszvezetőinél.
 
6. Hajóutakra
A Balatoni Hajózási Rt. kikötőiben működő jegypénztárban elfogadják az üdülési csekket az ott megvásárolható hajózási szolgáltatásokra.
 
7. Fesztiválok belépőjegyeire
A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány háttérintézményével szerződésben lévő szervezetek által rendezett fesztiválok belépőjegyeinek megvásárlására.
 
8. Fővárosi Állat- és Növénykert belépőjegyeinek megvásárlására
 
9. Fürdők szolgáltatásainak igénybevételére
A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány háttérintézményével szerződésben lévő fürdők belépőjegyeinek megvásárlására és szolgáltatásainak igénybevételére.
 
10. Balatoni Területi Horgászengedélyek megvásárlására
Területi horgászengedély vásárolható üdülési csekkel a Balatoni Halászati Rt. (BH Rt.) kezelésében lévő horgászvizekre, a BH Rt. által kijelölt értékesítési helyeken, melyek címlistája a www.balatonihalászat.hu honlapon található meg.
 
11. Személygépkocsi-üzemanyag vásárlására
A MOL Rt. töltőállomásain személygépkocsi-üzemanyag vásárlására felhasználható az a "üzemanyagra is felhasználható" felirattal ellátott üdülési csekk.
 
12. Hungaroring Belépőjegyek megvásárlására
Felhasználható a Hungaroringen szervezett események belépőjegyeinek megvásárlására.
 
13. Hungexpo belépőjegyeinek megvásárlására
A Hungexpo területén, az általa szervezett rendezvények belépőjegyeinek megvásárlására.


14. Általános szabályok
Amennyiben a szolgáltatások ellenértéke meghaladja a Tulajdonos rendelkezésére álló üdülési csekkek értékét, a különbözetet a Tulajdonosnak ki kell egyenlítenie, ha a szolgáltatások ellenértéke nem éri el a Felhasználó részére rendelkezésre álló üdülési csekkek értékét az Elfogadóhely nem jogosult készpénzben visszaadni a Felhasználó részére a különbözetet.


Az üdülési csekkek letiltása
 
Amennyiben a felhasználatlan üdülési csekk - bármilyen okból - kikerült az Tulajdonos birtokából, úgy írásos bejelentés formájában kezdeményezheti azok letiltását.


A bejelentésnek tartalmaznia kell a támogató szervezet ellenjegyzését, az elveszett üdülési csekkek darabszámát, értékét, sorszámát, tulajdonosának nevét és értesítési címét.


A bejelentést levélpostai küldeményként a 1593 Budapest, Pf. 737 címre, vagy faxon a 06-1/319-7511 számra kell megküldeni.


A letiltott csekkek állományát NÜSZ a bejelentést követő hét első munkanapján teszi közzé a 06-30/303-0-303 információs telefonszámon, és a jelen Weboldalon. A közzétételt követő 30 nap elteltével, amennyiben a letiltott üdülési csekkek, a közzétételt megelőző dátummal elfogadásra és 30 napos moratóriumon belül elszámolásra nem érkezik meg, úgy NUSZ írásos értesítését küld, mely alapján a letiltott üdülési csekkek újra gyártása kezdeményezhető a 6. pontban részletezett módon.


Az üdülési csekk cseréje
 
1. Általános szabály
Az üdülési csekkek cseréjére - érvényességi időn belül - kettő esetben van lehetőség.
letiltást követően, a letiltás bejelentésének időpontjától számított 30 nap elteltével, ha az ellenőrző vizsgálatok eredménye nem szól a csere ellen. A csere kezdeményezésekor a megrendeléshez csatolni kell a NÜSZ csere engedélyét,
a Tulajdonos kérésére lejárati határidő meghosszabbítása céljából, a cserélendő üdülési csekkek csatolásával
Csere mindkét esetben új megrendelés formájában - a "csere" szó feltüntetésével - kérhető a Tulajdonos által.
Lehetőség van több magánszemély tulajdonában lévő üdülési csekk egy rendelésen (továbbiakban gyűjtő rendelés) belül kezdeményezett újragyártására, a cserélendő csekk bármelyikének tulajdonosa (továbbiakban, mint Koordinátor) által.


2. Üdülési csekkek címletezése
Az újragyártott üdülési csekkek a cserélt csekkekkel azonos címletértékű és funkciójú, azonos csoportosítási rend szerint összeállított formában kerülnek legyártásra.


3. Az üdülési csekk újragyártásának díja, a csere rendelés során leadott csekkek összértékének 10 %-a + Áfa, de minimum 1.000 Ft + Áfa.


4. Csere kezelési díjának fizetése
NÜSZ a Tulajdonos lakcímére postai úton küldi meg a kezelési díjról kiállított számlát, melynek ellenértékét címzett a számlalevél alján perforációval leválasztható postai készpénzátutalási megbízáson egyenlít ki. Gyűjtő rendelés esetén a kiállított számla a Koordinátor lakcímére kerül megküldésre, fizetési kötelezettség Őt terheli.


5. Újragyártott csekkek átvétele
A Csererendelés alapján legyártott üdülési csekkek átvételére kizárólag a cserét kezdeményező Tulajdonos, vagy a gyűjtő rendelést kezdeményező Koordinátor, illetve annak megbízottja jogosult a lakcíme szerint illetékes NÜSZ saját, illetve megbízott ügyfélszolgálati irodájában, a kezelési díj, NÜSZ bankszámláján történő jóváírását követő 8 munkanap elteltével különértesítés nélkül.
Az üdülési csekkek személyes átvételéhez az alábbi igazolásokra van szükség:
Kezelési díjról kiállított számla,
Tulajdonos, vagy gyűjtő rendelés esetén Koordinátor személyi igazolványa,
vagy a Tulajdonos, vagy gyűjtő rendelés esetén a koordinátor Meghatalmazása, és a meghatalmazott személyi igazolványa.
A megrendelések irodában történő részleges kiadására nincs lehetőség!


Az üdülési csekkel már előre kifizetett szolgáltatás lemondása
 
Amennyiben a Tulajdonos az általa megrendelt szolgáltatás ellenértékét a tulajdonában lévő üdülési csekkekkel előzetesen kiegyenlíti, de a szolgáltatás igénybe vételétől ezt követően eláll, kérheti az Elfogadóhelytől más szolgáltatás felajánlását. Ha a Felhasználó az így felajánlott szolgáltatást elfogadja, a korábban fizetési eszközként átadott üdülési csekkek értéke beszámít a felajánlott és elfogadott szolgáltatás ellenértékébe.
Szállás és ahhoz közvetlenül kapcsolódó egyéb szolgáltatás lemondása esetén, ha a felajánlott szolgáltatást a Felhasználó nem fogadja el, jogosult az Elfogadóhelytől üdülési csekkben fennálló tartozása mértékéig és terhére új üdülési csekket kapni, melyet Elfogadóhely köteles számára megrendelni. A kezelési díjat az Elfogadóhely jogosult megtéríttetni a Felhasználóval, tekintve, hogy az üdülési csekkel fizetett szolgáltatás a Felhasználó lemondásával hiúsult meg.


Egyéb szolgáltatás lemondására nincs lehetőség.

Az Üdülési csekk megrendelő nyomtatványa itt letölthető!

 
Utazás
 
Számológép
0
7 8 9 /
4 5 6 *
1 2 3 -
0 +/- . +
C
=
 

Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    ♫ Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! ♫ ZL Hungary ♫ ZL Magyarország ♫    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - DIVATBLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Magyarország egyetlen Olicity és legaktívabb Arrow rajongói oldala! Mindent a párosról és a készülõ 6. évadról!